Titel: ERP in bedrijf
ISBN: 907219456X
Auteurs: Aad Koedijk/Andy Verstelle (red.)
Aantal pagina's: 320
Prijs: Ä 39,90 (incl. btw)
Uitgeverij Tutein Nolthenius
Den Bosch, tel. 073-6146400, fax 073-6138535.

Over het boek
ERP (Enterprise Resource Planning) systemen vormen ťťn van de belangrijkste trends in de informatietechnologie. Waar voorheen gescheiden en veelal gesloten informatiesystemen bestonden voor financiŽn, productie, planning, verkoop, inkoop, logistiek, personeel, etc. is bij ERP systemen sprake van vergaande integratie. De werkelijke voordelen worden niet behaald puur door de technische oplossingen, maar door organisatorische veranderingen, ofwel business process improvement.
Diverse internationale leveranciers bieden complete ERP-pakketten aan met een enorme rijkdom aan functionaliteit. Waar functionaliteit ontoereikend is of toch nog ontbreekt, kan deze met specifieke componenten worden aangevuld. De ontwikkeling gaat dan ook naar assemblages van geÔntegreerde, bedrijfsbreed in te zetten software (ERP) en zeer gespecialiseerde componenten die ver over de bedrijfsgrens heen reiken. Open systemen voor open organisaties die, ondersteund door deze systemen, intensiever met elkaar en met hun klanten gaan samenwerken.

Over ERP is reeds veel geschreven in bladen, tijdschriften en onderzoeksrapporten, maar een compleet boek (met 'alles wat u altijd al wilde weten') ontbrak nog.
KPMG Systems, onderdeel van KPMG Management Consulting N.V., heeft met zijn veeljarige ervaring in ERP, een boek willen schrijven voor de gebruikers. Dit is dus geen techneuten boek. Het is een boek voor managers: algemene managers, financiŽle managers, logistieke managers, personeelsmanagers, IT managers. Door zijn veelomvattendheid is dit boek ook zeer geschikt voor studenten die IT en ERP in hun vakkenpakket hebben.

Het boek bestaat uit drie delen: het eerste deel gaat in op ERP systemen als product en op de leveranciers van ERP; het tweede deel gaat in op de wijze waarop bedrijven en instellingen succesvol ERP in gebruik kunnen nemen; het derde deel behandelt een aantal praktijkvoorbeelden.


Voorwoord - Inhoudsopgave - Inleiding - Index